Makkelijkere dag, maar teamdoelstelling niet gehaald

Na de zware etappe van gisteren stond er vandaag wel een langere etappe op het programma. Maar de organisatie had al vermeld dat het een makkelijkere dag zou worden dan gisteren. Peter mocht als eerste vertrekken, op de voet gevolgd door Bas en Jos had een redelijke goede nacht gehad en ging na een medische check alsnog van start in de derde etappe.

Vlak voor de start kreeg Jos ineens last van zijn rug. Hij stond op uit een stoel en voelde ineens een pijnscheut in de rug. Wel op dezelfde hoogte als waar hij gisteren last had van zijn borst, maar dan op de rug. Peter hielp mee met aankleden en hij ging het toch proberen.

De etappe was uiteindelijk inderdaad veel gemakkelijker. Qua navigeren was het zeker als je niet voorin startte geen spannende dag. Het was veel rechttoe rechtaan. De paden waren vrij snel en hier en daar wel glad, maar over het algemeen goed te doen. Peter had echter een off-day. Na 6,6 kilometer lag hij al voor de eerste keer naast de motor en niet veel later was hij nog twee keer gevallen. Hij zat er niet lekker op en overwoog zelfs even om af te stappen. Maar dat was zijn eer te na natuurlijk. Dus met horten en stoten wel gefinisht.

Bas had daarentegen een veel betere dag dan gisteren. Hij haalde veel deelnemers in, zat in een goede flow en reed zo weer richting de top 10 van het klassement. Eigenlijk had ie gewoon een foutloze dag. Hopelijk kan hij dat goede gevoel vasthouden voor de rest van de rally.

De etappe van Jos begon al vrij slecht. In de verbinding naar de stage toe was al een stukje onverhard wat niet lekker voelde. In het dorp voor de start reed hij nog verkeerd waardoor hij te laat aan de start kwam. Maar eigenlijk boeide dat hem dit keer minder dan normaal, want het zou toch een dagje overleven worden. Het ging om het uitrijden. Maar ook dat lukte helaas niet.

De eerste veertig kilometer ging nog wel redelijk. Maar daarna werd het snel slechter. De pijn in de rug straalde uit naar de onderrug en naar de schouders. Staan op de motor ging niet meer goed en klappen opvangen was geen pretje. Halverwege de stage was er nog een gigantische pad met wel een miljoen stenen. En dat was de genadeklap. Staan lukte niet meer en elke steen voelde hij door zijn hele rug. Bij de tankstop daarna wederom naar de medische post gegaan. En die adviseerde om te stoppen.

Enorm balen want officieel kunnen we niet meer als team de rally uitrijden. Wel mag Jos morgen gewoon weer starten. Dus er kan, wanneer het lichaam het toelaat, wel gewoon weer gereden worden. Maar voor het algemeen klassement doet hij niet mee.

Morgen staat er een korte etappe op het programma met maar een kleine 80 kilometer. Jos wilt het toch weer gaan proberen. We zullen zien hoe het gaat. We houden jullie op de hoogte.