Klaar voor de Greece Rally

Aankomende zondag staat er een nieuw avontuur op het programma van het team. Nadat we in maart van dit jaar al deelnamen aan de Hispania Rally staan we aankomende zondag aan de start van de Greece Rally. Een rally van maar liefst zeven dagen die verreden wordt in de omgeving van Vería, wat in de buurt van Thessaloniki ligt in het noorden van Griekenland.

Afgelopen vrijdag hebben we de motoren, kleding en materialen al af moeten leveren bij Memo Tours. Zij brengen alles naar Griekenland toe met een vrachtwagen. Wijzelf vliegen zaterdagmiddag die kant op. De dag erop gaat het avontuur echt beginnen!

Dronefoto van Peter en Jos tijdens de Hispania Rally

Greece Rally

Voor veel motorliefhebbers zal de rally bekender zijn onder de naam die het tot voor kort had: Serres Rally. De rally wordt beschreven als een echte ‘enduro’ rally. Dit houdt in dat het parcours een stuk technischer van aard zal zijn dan wat we in Spanje gewend zijn. Ook hoorden we dat het navigeren een belangrijkere rol bij deze rally speelt dan bij de vorige rally. We zijn benieuwd!

Qua klimaat zal het ook een hele andere ervaring worden dan wat we in Spanje hadden. Het is nu nog hartje zomer in Griekenland en we mogen ons voorbereiden op temperaturen van rond de 35 graden. Waar we in Spanje ‘s ochtends nog ijs op ons zadel hadden liggen zullen de temperaturen ‘s nachts ook niet onder de 20 graden komen. Gelukkig rijden we veel in bergen en geeft de hoogtes waarin we rijden zo nu en dan nog wat gewenste verkoeling.

Route Greece Rally 2020

Hieronder staat beschreven wat we iedere dag gaan rijden. Een etappe bestaat altijd uit een stuk verbindingsroute naar de start van de special stage, oftewel het wedstrijdgedeelte en na de special moeten we weer middels een verbindingsroute terug naar het bivak. Het bivak is iedere avond dezelfde plek. Dus we verblijven ook de hele week in hetzelfde hotel. De afstanden variëren enorm. Zo is de kortste dag maar 31km tegen de klok, maar zit er ook een monster etappe in van maar liefst 300km tegen de klok!

Dag 1 – 23 augustus 2020 | Verbinding 5km, special 31 km, verbinding 4km | Totaal 40km
Dag 2 – 24 augustus 2020 | Verbinding 10km, special 210km, verbinding 5km | Totaal 225km
Dag 3 – 25 augustus 2020 | Verbinding 80km, special 210km, verbinding 55km | Totaal 345km
Dag 4 – 26 augustus 2020 | Verbinding 15km, special 75km, verbinding 15km | Totaal 105km
Dag 5 – 27 augustus 2020 | Verbinding 3km, special 300km, verbinding 7km | Totaal 310km
Dag 6 – 28 augustus 2020 | Verbinding 25km, special 215km, verbinding 25km | Totaal 265km
Dag 7 – 29 augustus 2020 | Verbinding 15km, special 120km, verbinding 5km, | Totaal 140km

Bas in actie in Spanje

COVID-19

De Hispania Rally was de allerlaatste rally die in Europa verreden werd alvorens veel landen in lockdown gingen. Zeker met de Hispania hebben we destijds alle geluk gehad, want een week later had de rally geen doorgang meer gevonden. De Greece Rally is daarentegen weer de eerste rally die plaats gaat vinden in Europa. Het deelnemersveld is daardoor helaas wel wat kleiner. In totaal doen er circa 85 deelnemers mee. Ook moeten we vooraf een COVID-19 test laten doen om het land in te mogen. En zullen we regelmatig mondkapjes moeten dragen.

Team incompleet

Helaas zijn we niet compleet deze rally. Want het virus wat door Europa raast heeft ook enorme invloed gehad op de bedrijven van Niels. Het sportcafé is maanden dicht geweest en is nog steeds enorm beperkt in wat ze wel kunnen doen. Daarnaast is het voor Stientje, de ijszaak/lunchroom van Niels een drukke periode. Al met al heeft dit erin geresulteerd dat Niels dit keer moet overslaan. Enorm balen! Zeker omdat het in Spanje zo onwijs goed ging!