Drie Stijkels in de top 15!

Vandaag stonden er 210 kilometers aan wedstrijd op de planning en daarnaast nog twee stukken van circa 25 kilometer om naar en van de special te komen. Het was qua navigeren niet heel moeilijk vandaag, maar de route was zeer gevarieerd. Er zat bijna alles in, van snelle paden, naar technische paden, single-tracks, stukje hard enduro, oftewel groten keien waar we overheen moesten, lange bochten, kort bochtenwerk. Oftewel, een mooi dagje.

Bas had er ook veel plezier in. Hij reed heel solide en zat in een hele goede flow. Maakte eigenlijk geen fouten, reed binnen 100 kilometer al in het wiel van een andere snelle Nederlander, Ad Jansen. Al met al had ie een goed en snel tempo te pakken zonder dat hij het gevoel dat hij aan het pushen was. Dus niet op de limiet. Uiteindelijk is Bas geƫindigd op een fantastische 6de plaats in het dagklassement.

Jos had een fantastische dag. Hij zat met een goed gevoel op de motor. Vertrok als 25ste maar haalde in no-time vele andere rijders in. Bij de tankstop, die iets over de helft van de special was, had hij al ongeveer 10 man ingehaald. En dat is, met de starttijden om een een minuut heel veel. Ook het tweede deel ging goed. Navigeren ging fantastisch en rijden ging gewoon goed. Aan de finish hoorde hij dat hij als 12de binnen was gekomen. Dus 13 man ingehaald onderweg. Hierdoor heeft Jos zijn eerste top 10 in een dagklassement te pakken met een 8ste plaats!

En dan kan Peter niet achterblijven, maar in tegenstelling tot Bas en Jos deed Peter het heel bewust heel rustig aan. Nu de finish binnen handbereik is wilde hij een beetje ‘op safe’ gaan rijden. Voor de tankstop kwam Peter nog een groep van rond de 8 rijders tegen die allemaal tegemoet kwamen. Die gaven aan dat ze verkeerd zaten dat Peter dus om moest draaien, maar iedereen die hem kent weet hoe eigenwijs hij kan zijn. Hij reed dus gewoon door. En dat was de enige juiste beslissing. Tijdens de tankstop heeft Peter nog een plasje gedaan en rustig een Mars gegeten.

Het tweede deel gaf Peter er nog een beetje gas bij en dat heeft geresulteerd in een fantastische 15de plaats. We zijn er alle drie ook onwijs blij mee hoe het vandaag is gegaan! Iedereen reed ‘gewoon’ lekker. Geen valpartijen of ‘oei’ momenten. Daardoor staat Peter voor het eerst in de top 15 van de afgelopen drie rally’s. Jos voor het eerst een top 10! En dat terwijl zij beiden achteraan startte. En Bas natuurlijk een fantastische 6de plek! Top dag gehad.