De rallyweek door de midden

Een ogenschijnlijk wat makkelijkere etappe stond er op het programma. Niet heel lang met maar 80 kilometer aan special, oftewel tegen de klok. Jos werd vanochtend vrij stijf wakker in de rug en borst. Maar ‘s ochtends kwam iemand van het medische team langs om hem een paar ibuprofen 600mg te geven. En omdat de proef niet al te lang was en niet al te heftig leek ging hij het toch proberen.

Bas begon redelijk vooraan door de goede klassering van gisteren. Peter halverwege het veld en Jos als allerlaatste. Bas ging het eerste stuk heel goed zei die. Haalde 3 à 4 voorgangers in op een vrij snelle proef. En dat betekent dat ie naar alle waarschijnlijkheid in de top 10 van het dagklassement reed. Maar drie kilometer voor het einde viel dat allemaal in duigen. Hij reed met een andere Nederlander verkeerd en belande in de bosjes. De motor raakte oververhit, kwam aan de andere kant van de berg uit en hij wist helemaal niet waar hij moest wezen en dat heeft hem veel tijd gekost. Gelukkig kwam ie uiteindelijk wel aan de finish zonder ‘figuurlijke’ kleerscheuren.

Peter reed een heel solide etappe. Hij reed goed door en maakte geen fouten. Vlak na de finish ging hij samen met wat Nederlanders bij een cafeetje zitten, maar er was nog geen spoor van Bas. Dus dacht Peter dat hij wederom de snelste Stijkel zou zijn in het klassement. Maar dat werd hij uiteindelijk niet.

Het was namelijk een fijne etappe voor Jos omdat het veel paden waren en niet heel veel stenen of diepe sporen waar doorheen gereden moest worden. Dus dat was niet enorm zwaar voor het lichaam. Ook stond Jos gewoon lekker op de motor. Tijdens de etappe haalde hij al een stuk of 8 motorrijders in. En kwam vlak voor Bas over de finish. Samen reden ze naar het cafe waar een aantal andere Nederlanders dus ook zaten.

Uiteindelijk is Jos vandaag als 14de geëindigd terwijl hij was gestart vanaf de laatste plaats. Peter is 22ste geworden en Bas door zijn foutje aan het einde van de stage helaas bijna laatste. Het was een snelle stage waar de tijdsverschillen niet groot waren, daar worden zulke fouten des te meer afgestraft.

Morgen staat de langste special van de rally op het programma van 300 kilometer. Gaat een heel pittige dag worden. We hebben de roadbooks al ontvangen en die zijn zeer uitgebreid. Dus het kan wel eens een lang en technisch dagje worden.