De gecancelde derde etappe

Vandaag is het maar een korte update vanuit Guadix. De etappe van vandaag is om een zeer tragische reden gecanceld. Vanochtend is er onderweg naar de eerste special stage een Spaanse deelnemer in botsing gekomen met een auto en heeft daarbij het leven gelaten. De organisatie heeft direct besloten om daarmee de etappe van vandaag, logischerwijs, te cancelen.

Bas, Niels en Jos waren al onderweg naar de special toen de etappe werden gecanceld. Bas en Niels stonden zelfs op het punt van beginnen. Jos startte later dan de deelnemer en heeft de gevolgen van de ongeluk gezien en het was eigenlijk direct duidelijk hoe heftig het was. Voor Peter in het bivak was het ook spannend tot we allemaal terug waren. Want we waren met drie man onderweg van de 50 op dat moment gestarte deelnemers.

Om niet de hele dag in mineur te blijven hebben we besloten om even de gedachten te verzetten aan de kust in Almería, wat op een goed uur rijden is van Guadix.

Vooralsnog heeft de organisatie gezegd dat we morgen toch wel weer zullen starten. Om 20.00 uur zal er weer een briefing zijn waarbij we daar meer informatie over krijgen.

Al met al zijn we allemaal flink aangeslagen. We willen ook alle steun betuigen aan de familie, vrienden en het team. Alhoewel het een uiteindelijk een verkeersongeluk is en geen rallyongeluk wordt je wel weer met je neus op het feit gedrukt dat we allemaal heel kwetsbaar zijn op de motor.